Laia Amargós com a representant del Carrau Blau i Guillem Alberich com a representant del casal de joves de Sant Just Desvern, participem dins el projecte “1 + 1 Synergy per la Cultura Democràtica”, amb una estada a la “Sund folk high school” de Noruega i tenir l’oportunitat de conèixer i intercanviar bones pràctiques educatives, amb estudiants i mestres de Noruega, Geòrgia, la República Txeca i Catalunya.
Ens va interessar molt el seu planteig artístic, pedagògic i humà, on es buscava, principalment, el benestar dels alumnes donan-los oportunitats de tirar endavant els seus propis projectes, sense currículums a seguir, ni notes per avaluar, sinó tan sols l’interès i motivació del propi alumne que aprenia content i amb comunitat. Les instal·lacions estaven molt preparades per portar a terme projectes singulars i creatius.
El fet que els estudiants de la Sund folk schol convisquin junts durant tot un curs, fa que la seva estada sigui també una bona experiència de vida, molt valorada per tots.
Aquesta experiència va ser valorada pel programa de Catalunya ràdio, l’Ofici d’educar:

https://www.ccma.cat/catradio/lofici-deducar/escoles-del-poble-un-model-dels-paisos-nordics-unic-al-mon/noticia/3167601/

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/lofici-deducar/escoles-del-poble-un-model-dels-paisos-nordics-unic-al-mon/audio/1137103/

Properament, esperem una visita d’aquest grup al taller Municipal de plàstica Carrau Blau de Sant Just Desvern per també, intercanviar projectes.

Pin It on Pinterest