Renta’t les mans mentre et fotografien
Treball amb pintura de farina:
1- Demana a un familiar de casa que et faci una fotografia d’esquena rentant-te les mans al lavabo. Si pot ser de cos sencer.
2- Busca un cartró o una fusta plana i pinta’l d’un color fosc i deixa’l assecar.
3- Prepara la pasta de farina: barreja dues cullerades grans de farina amb una mica d’aigua a poc a poc, un rajolí de cola blanca, una culleradeta petita d’oli i una de vinagre, fins que es faci una pasta fina.
4- Cobreix tot el cartró amb la pasta de farina i mirant la fotografia que t’han fet, dibuixa esgrafiant i rascant amb la punta d’un pinzell o escuradents, la pasta de farina. Observa les rajoles del lavabo, la pica, el vestuari que portes, el Pentinat d’esquenes…I de ven segur que faràs un bon dibuix!. Deixa’l assecar i si vols pots pintar-lo amb pintura aigualida sobre la pasta de farina.
Observació: guarda la recepta de la pasta de farina que la farem servir per un altre treball.

Pels infants de Petit Carrau seguiu el mateix esquema dels grans amb les variacions que us anotem:
1- En lloc de la fotografia de cos sencer, fotografiar només les mans.
2- Igual que el punt 2 dels grans.
3- Igual que el punt 3 dels grans, però en lloc de cola blanca podeu posar una culleradeta de sal per si s’ho posen a la boca.
4- Cobriu igualment el cartró amb la pasta de farina, i col·loqueu la mà esquerra sobre el cartró i amb la mà dreta repasseu el dit un per un i després feu la forma de les ungles i de les ratlletes de les mans.

Pin It on Pinterest