En un full de paper, podreu imprimir la imatge que hàgiu pintat sobre un plat, com si fos una fotocòpia. Però només un dibuix cada vegada. Per això d’aquesta tècnica se’n diu monotip, i s’ha de fer molt de pressa perquè si no s’asseca i no queda imprès. Feu servir colors a l’aigua (tempera, guaix, pintura plàstica, acrílic..) el dibuix en imprimir-se canvia una mica i segurament us agradarà fer moltes proves.
Nens i nenes, esteu a punt per demanar-li a la família que us deixin per una estona un plat blanc i tres gots de vidre? Després ja el rentareu amb aigua i sabó.
1- En primer lloc penseu un tema, prepareu uns quants papers al vostre costat, les pintures i el pinzell, un potet petit amb aigua per netejar el pinzell i un drapet per assecar-lo.
1, 2, 3, ja!, pinteu sense por damunt del plat i de seguida col·loqueu el paper a sobre sense que és bellugui, fent pressió amb els dits i aixequeu-lo a poc a poc.
Heu vist que la imatge queda invertida?
2- Rentant cada vegada el plat, podeu fer molts dibuixos diferents, si voleu girant el plat i resseguint la rodona central us pot quedar impresa la circumferència en el dibuix i qui vulgui pot acabar aquest treball amb retolador per poder fer-hi més detalls.
3- Per fer estampacions no figuratives, hem preparat tres gots de vidre. Gireu-los, i d’un per un els podeu pintar i seguidament estampar, perquè si els pintéssiu tots tres alhora, la pintura s’assecaria.
Com que la imatge és més petita podeu repetir la impressió en el mateix paper.
4- No us oblideu de rentar amb aigua i sabó i amb molta cura plats i gots.

Pin It on Pinterest