Aquesta activitat, donades les circumstancies de la pandèmia, s’havia de fer a distància, però finalment amb un canvi de mesures, es va poder fer al Carrau.
Amb aquesta activitat, aprendreu a fer estampats amb materials molt senzills, un estampat és un dibuix que es repeteix cada vegada més o menys igual. Els artistes dissenyadors són els que inventen aquests dibuixos, que posteriorment la indústria en farà robes estampades.
Avui, teniu l’ocasió d’inventar cadascú el seu disseny i aplicar-los en un collage sobre les robes dels Reis Mags d’Orient.
Explicació general sobre el procés de realització:
Visualitzar imatge sobre els vestuaris dels reis d’Orient, tant de l’època antiga com l’actual:

Estampació sobre paper:
Mitjançant diferents materials (taps de suro, patata, etc), realitzareu estampacions sobre paper blanc o de colors, repetint el mateix motiu en tot el paper dina 4.

Una vegada seca l’estampació si pot afegir purpurina d’or i plata. A continuació, en una cartolina dina 3 es fa el dibuix d’un rei i es fan servir els estampats retallant els trossets que ens interessen per realitzar el collage en el vestuari d’un rei d’Orient.

Materials:
paper blanc o si pot ser de colors per fer l’estampació, carolina dina 3 per fer el collage del rei tot sencer, pintures dels colors que tingueu, plat per la pintura, retoladors, pega de barra, estisores taps de suro, taps d’ampolles de plàstic, pinta o forquilla, bastonets per les orelles, i qui tingui retoladors d’or i plata i blancs també ho pot fer servir. Petit Carrau:
Corona de rei:
Vosaltres primer fareu molts estampats al vostre gust amb la patata, la pinta o una forquilla, el tap de suro el tap d’una ampolla d’aigua etc. podeu posar-hi purpurines d’or i plata. Gaudiu molt fent servir molts papers! A continuació amb l’ajuda d’un adult, feu junts la forma d’una corona i ompliu-la amb els trossets dels estampats retallats amb els dits per vosaltres. Tingueu en compte que la imaginació de cadascú pot adornar la corona com vulgui.

Mitjans:
Dibuixeu en carolina gran els reis d’Orinet, un o els tres, i decoreu-los amb el collage dels trossets d’estampat que més us hagin agradat.
Grans:
Quan feu els reis, fixeu-vos en els plecs de les robes, com estan col·locades les decoracions en la roba, l’expressivitat de les cares, el gest de les mans, etc. A part dels materials que us hem demanat, ho podeu ampliar amb d’altres (tinta, aquarel·les per les cares, ceres pel fons, pastels, fils blancs o rossos per les barbes, decoracions que imitin joies pel torbant del rei negre, etc).
Fins aviat!
Carrau

 

Pin It on Pinterest