Entrem a la cuina.
És un bon moment per fer-ho. Entrar a la cuina amb ulls d’artista pot donar moltes sorpreses. Tot seguit n’explicarem alguns exemples, però de ven segur que a cada casa n’hi ha molts més.:
1- Triar. Abans d’entrar, un bon rentat de mans i els ulls oberts. Que us crida més l’atenció? Que trieu en primer lloc per dibuixar? En el nostre cas hem triat aquest pollastre abans d’anar al forn.
2- Representar una vianda. Al costat vostre no hi haurà cap mestre de dibuix, sereu tan sols vosaltres els que triareu com fer-ho. Mireu-lo bé, busqueu els estris de dibuix i endavant! Heu vist la Vinyet amb quina cura i precisió ho fa? Us agrada? Proveu-ho també vosaltres, a poc a poc i sense por. Atenció, si a la vostra cuina en lloc d’un pollastre, esteu preparant una cuixa de xai o bé un peix al forn, també ho podeu triar com a model.
3- Estampar, dibuixar i pintar la fruita. Una poma té una forma molt bonica partida per la meitat. Demaneu a un adult que us la talli ven recta per tal de poder-la estampar amb pintura sobre un cartró. La ressegui, la retalleu i la guardeu. Seguidament observeu un gotim de raïm i mitjançant un tap de suro estampeu gra per gra sobre el cartró, estampant també la forma d’un tap d’ampolla. El reflex brillant del raïm es pot fer amb una mica de pintura blanca amb el dit petit.
Finalment es repassa sobre un cartró el plat blanc i es decora enganxant les diferents fruites pintades.
4- Verdures de fulla fresca. Pels nens i nenes més grandets, us proposem un bon estudi de dibuix meticulós: observació detallada d’una fulla de bleda.
També ho podeu fer a partir de diferents tipus d’enciams o fulles de col.

Pin It on Pinterest