Bon dia,

Us enviem l’activitat d’aquesta setmana vinent, on sens dubte l’esdeveniment protagonista és la neu, representada de diverses maneres, a fi que es conjuguin diferents materials i petits treballs de percepció, dibuixant, retallant i fotografiant la característica pròpia de la neu, la seva naturalesa efímera

PETIT CARRAU:
Fem un ninot de neu a casa
Material:
Dos plats o recipients rodons de dues mides diferents, un llapis, una cartolina de color fosc dina 3, farina, sal, un colador petit, arròs cru, cigrons crus o llenties, mongetes... Una punta de pastanaga, diferents llavors, cola blanca i pinzell de cola.
Activitat:
En primer lloc es prepara un taula amb els materials i protegida amb papers de diari. Es marquen les dues circumferències sobre la cartolina i s’embetumen de cola blanca donant forma al ninot i a poc a poc s’hi van enganxant els materials triats: arròs per la panxa, sal grossa per la cara, cigrons pel barret, ulls, nas i boca. Una vegada acabat, es posa cola pel voltant del ninot de neu i es fa nevar mitjançant el colador i la farina blanca. Si voleu, i teniu temps, li podeu fer una bufanda de paper decorada amb retoladors de colors o retalls d’embolcalls que tingueu per casa.
MITJANS I GRANS
Material:
Dues o tres cartolines dina 4 de color fosc i 3 o 4 de blanques, llapis, estisores, cola blanca, farina, arròs blanc, colador petit i paper de diari per posar damunt la taula.
Activitat:
Aquesta activitat s’ha pensat com una obra efímera, ja que el material no s’enganxa a la cartolina, només es col·loca i si es vol guardar se li fa una fotografia. Una vegada acabat és desfà i se’n pot fer un altre.
En primer lloc es dibuixen i es retallen les plantilles amb més o menys dificultat segons l’edat i amb temàtiques diferents segons el gust de cadascú. Seguidament es col·loquen les siliutetes sobre la cartolina fosca, i per tal de que s’aguantin ven planes i no belluguin em col·locat unes monedes, a continuació, mitjançant el colador, s’hi va tirant la farina com si fos la neu. Es treuen les monedes i les plantilles amb molt de compte i queda la nova imatge. Es fotografia el resultat, es retira la farina damunt un petit recipient i es pot tonrar a començar un altra treball efímer.
El grup de mitjans, si voleu fer el ninot de neu, podeu mirar les instruccions i els materials del Petit Carrau i ampliar-ho al vostre gust, us seguirem animant dels del Carrau Blau!
Al llarg de la setmana us anirem enviant els enllaços de la classe en línia.
A reveure.
Carrau

 

 

Pin It on Pinterest