Degut a què aquesta setmana, l’activitat triada té a veure amb arbres i ocells, pensem que seria adient, per qui pugui, una passejada prèvia d’observació al natural dins l’entorn proper de cadascú. A fi que s’observi amb detall els arbres de tardor i els diferents tipus d’ocells. El grup de segona hora dels grans, poden fer fotografies dels ocells en diferents situacions: com volen, com mengen… Tot un material valuós de motivació i estudi.
PETIT CARRAU:
Material:
Paper d’envelar o de diari, llapis de grafit, llapis de colors, retoladors de colors, qui tingui ceres de colors també, paper blanc, tubs de paper de vàter, un trosset de cartó reciclat si en teniu, i pega de barra.
Activitat:
L’activitat comença amb una petita conversa sobra la passejada prèvia amb les famílies: com eren els arbres que heu vist?, els hi cauen les fulles?, quina classe d’ocells heu trobat? “heu vist com volen?”, “heu vist com mengen els coloms?Heu sentit com criden les cotorres?, veieu com es posen a les branques per descansar?… Avui fareu un arbre de tardor que el vent li fa caure les fulles. Al cel hi ha núvols i els ocellets volen. Quan acabeu tindreu una sorpresa: una visita que sabrà el nom de cadascú!
CARRAU MITJANS (4 a 8 anys)
Material:
Paper d’envelar o de diari, llapis de grafit, llapis de colors, qui tingui ceres de colors o pastels també, paper blanc, tubs de paper de vàter, un trosset de cartró reciclat si en teniu i pega de barra, retoladors punta fina negre, estisores.
Activitat
L’activitat comença amb una petita conversa sobre la passejada prèvia amb les famílies: com eren els arbres que heu vist? Els hi cauen les fulles?, quina classe d’ocells heu trobat? “heu vist com volen?”, “heu vist com mengen els coloms? Heu sentit com criden les cotorres?, veieu com es posen a les branques per descansar?… Avui fareu un arbre de tardor que el vent li fa caure les fulles. Al cel hi ha núvols i els ocellets volen. Una vegada tingueu l’arbre retallat i enganxat sobre el paper, ja podeu fer amb molta cura amb retolador punta fina, les fulles que cauen de l’arbre i amb un paper a part dibuixar i pintar ocells petitets per retallar-los i col·locar-los sobre les branques.
Quan acabeu tindreu una sorpresa: una visita que sabrà el nom de cadascú!
GRUP DELS GRANS (8 a 15 anys)
Material
Paper blanc, punta fina negre de diferents gruixos si en teniu, ceres de colors o pastels, tinta negre o pintura negre, pinzell prim.
llapis colors.
Activitat
La conversa girarà entorn de les seves fotografies d’ocells a dalt de l’arbre, o bé caminant, volant, menjant…, perquè es fixin en el moviment de les ales, la forma del cos, les decoracions de les plomes, etc en el cas que no n’hagin pogut fer, us adjunto un seguit d’imatges de coloms en diferents situacions, també adjunto una fotografia a contrallum d’una cotorra en blanc i negre sobre les branques d’un arbre molt suggeridora per fer traçats lineals. Us envio també una imatge d’una pintura de coloms realitzada per Picasso.

 

Pin It on Pinterest